Pilsner Urquell - jediné tankové pivo festivalu (v pivárni Camelot)
Každý milovník piva Pilsner Urquell sníva o tom, aby si aspoň raz v živote mohol vychutnať nepasterizované pivo priamo zo sudu v ležiackej pivnici plzenského pivovaru. Väčšina spotrebiteľov však doteraz nemala príležitosť také pivo ochutnať. Pilsner Urquell prináša všetkým návštevníkom festivalu a milovníkom kvalitného piva možnosť vychutnať si pivo, ktoré je podobné pivu z ležiackej pivnice pivovaru, a to vďaka jedinečnej technológii čapovania piva – tzv. pivným tankom. Vďaka špeciálne upravenému mobilnemu tankovému zariadeniu - autu Toyota, na ktorom sa nachádza medený tank si najdokonalejší spôsob čapovania budú môcť vychutnať aj návštevníci nášho festivalu.
Pri tankovej technológii sa pivo Pilsner Urquell nečapuje z klasických sudov, ale z väčších, originálnych nerezových tankov s objemom 5 alebo 10 hl a vyniká najmä týmito vlastnosťami:
- Je nepasterizované a pritom dokonale chránené, preto je čerstvé a zachováva si svoje pôvodné vlastnosti.
- Je celý čas uchovávané pri rovnakej teplote, takto sa dostáva konzumentovi pivo správne vychladené na teplotu 7°C.
- Je z tanku čapované tlačením vzduchu na vak, takto sa pivo nedostáva do kontaktu so vzdušným kyslíkom, zároveň je štandardne nasýtené CO2, ktorá vznikla výhradne kvasením v pivovare a je kontrolovaná sládkom. To zaručí jeho dokonalú a optimálnu rezkosť.
- Vďaka tankovej technológii sa dokáže plne prejaviť osviežujúci charakter piva a to ešte viac umocňuje nenapodobiteľnú chuť Pilsner Urquell
Preprava z plzenského závodu na náš festival
Tankové pivo Pilsner Urquell sa v cisternách dostane z plzenského pivovaru priamo na náš festival a bude mať 1 deň ! Špeciálne upravené cisterny mu zaručia maximálnu hygienu a zároveň uchovajú pivo v chlade pri konštantnej teplote.
Festivalový tank
Počas festivalu sa v pivárni Camelot bude čapovať pivo z nerezového tanku s objemom 5hl. Okolo nerezového tanku je chladiaci plášť a medený plech, vo vnútri je tzv. pivný vak. Pivný vak je vyrobený zo špeciálnej potravinárskej fólie, ktorá je chemicky inertná a odoláva tlakom. Fólia navyše zabraňuje prieniku kyslíka dovnútra vaku a úniku CO2 von z vaku. Pivný vak je len na jedno použitie. Pivo je v pivom vaku chránené a nie je v priamom kontakte so samotným tankom.
Čapovanie piva
Z tanku je pivo vytláčané vzduchom, ktorý je kompresorom vháňaný medzi vak a stenu tanku. Pivo sa takto nedostáva do priameho kontaktu so vzduchom ani žiadnymi plynmi, preto si zachováva pôvodné ideálne sýtenie priamo z výroby. Nemôže sa stať, aby bolo presýtené, alebo zvetralé. V škole čapovania si počas nášho festivalu budete môcť načapovať vlastné pivo pod vedením najleopšći slovenských výčapných a pod vedením vicemajstra sveta v čapovaní Petra Škripka.